Gröna Jobb
Logga in
E-postadress: Lösenord:
» Glömt lösenordet » Skapa användare
 
Golf
golf

Unga som gamla, alla njuter av de öppna och välskötta spelfälten. Att lägga grunden för detta, i och med skötsel och omvårdnad av golfbanan, ligger i arbetets natur.
 
Ett sportigt lantbruk
Tidig morgon, daggen ligger fortfarande kvar och skimrar i solljuset. De morgonpigga golfarna är redan ute och svingar. Unga som gamla, alla njuter av de öppna och välskötta spelfälten. Golf har blivit en folksport som testar mental styrka och tillåter spelare med olika kunskap att tävla mot varandra. Att lägga grunden för detta, i och med skötsel och omvårdnad av golfbanan, ligger i arbetets natur. Här behövs ett öga för detaljer och kvalitet.
 
En etablerad greenkeeper säger:
- Jag har lärt mig enormt mycket mera om gräs, jord, vatten, verksamhetsplanering, ekonomi, mänskliga relationer - positiva som negativa. Kort sagt, det har varit otroligt omväxlande och stimulerande att arbeta som greenkeeper, och jag ångrar inte att jag för sjutton år sedan valde att klippa lite gräs.
 
Spelfält med omsorg
Arbetsledaren vid en golfbana kallas greenkeeper och har ansvaret för att en golfbana är i så bra skick som möjligt. Greenkeeper svarar för planering av verksamheten, inköp av utrustning och förnödenheter samt arbetsledning av banarbetaren. Som greenkeeper deltar man även i den dagliga skötseln av golfbanan. Golfbanarbetarna sysslar främst med klippning av gräset, men även andra slag av markarbeten vid golfbanan. Dessutom utförs ofta även maskin- och fastighetsskötsel. Datoranvändningen inom grönyta kommer att bli allt viktigare, program för väder- och klimatfaktorer liksom analys av olika parametrar i marken kommer att effektivisera bevattning, pesticidanvändning och näringstillförsel. Flera maskiner än idag kommer att styras av datorer.

Utbildning
Tillhör du dem som funderar på en gymnasieutbildning, så kan du läsa vidare på naturbruksskolornas egen hemsida » www.naturbruk.se.
» Här kan du läsa om vilka skolor som erbjuder utbildning inom golfbaneskötsel.

Lediga jobb
» Visa lediga jobb inom kategorin golf


© Copyright - www.gronajobb.se